Prednosti složivih kancelarijskih konferencijskih stolica

Bez obzira na veličinu vašeg preduzeća, bilo da opremate konferencijsku salu, radnu sobu ili recepciju, u obzir bi valjalo uzimati i složive i sklopive stolice. One nam nude mnoge prednosti (od kojih neke i nisu jako očigledne) koje sa drugim tipovima stolica ne možemo imati, dok njihovi nedostaci nisu dovoljno veliki da bismo ih isključivali iz razmatranja. Navešćemo neke od potencijalnih prednosti koje složive konferencijske stolice sa sobom nose:

1. Cena stolica

S obzirom da su po prirodi prostije konstrukcije, manjih dimenzija i lakše za proizvodnju od ostalih tipova stolica, složive stolice uglavnom imaju poprilično nižu cenu po komadu od stolica drugog tipa sličnih karakteristika, čak i kada su od kvalitetnih materijala ili kvalitetnije izrade. Takođe, niska cena po komadu se još dodatno ističe pri naručivanju većeg broja stolica, pošto se one retko kupuju pojedinačno, pa je recimo isplativije pre nabaviti kvalitetnije složive stolice nego radne ili daktilo stolice manjeg kvaliteta. Uštede koje se mogu napraviti prilikom opremanja predstavljaju jako dobar argument da se ljudi odluče upravo na složive stolice.

2. Namena stolica

S obzirom da se složive stolice već jako dugo nalaze na tržištu, postoje u velikom rasponu različitih oblika, uz mnoge varijacije funkcionalnosti i dizajna, pa se usled te raznovrsnosti mogu pronaći modeli uklopivi u ambijent bilo kojeg stila. Zbog toga što su po prirodi lagane i male, lako ih je premeštati i menjati im namenu po potrebi. Složivost im nudi mogućnost lakšeg odlaganja kada nisu u upotrebi, pri čemu ne zauzimaju velik prostor i olakšavaju čišćenje i održavanje prostorija. Uglavnom se proizvode tako da budu jednako upotrebive i za sobnu i za spoljašnju primenu. Pošto pri nabavci stolica uvek morate da imate u vidu gde će i za koju namenu biti korištene, složive stolice vam do neke mere proširuju mogućnosti svojom fleksibilnošću.

3. Pouzdanost materijala izrade

Još jedna stvar koju složive stolice duguju svojoj jednostavnijoj konstrukciji je i izdržljivost i manja sklonost ka oštećenjima. Većinom se prave sa metalnim konstrukcijama, pa imaju u proseku veću nosivost od ostalih tipova stolica, dok su čak i najjeftinije stolice sa plastičnim sedištima dovoljno izdržljive da podnesu višegodišnja premeštanja, preslaganja i različite korisnike. Troškovi održavanja se time još dodatno smanjuju, jer izbegavamo zamene neispravnih mehanizamai rukonaslona i polomljenih točkova.

4. Udobnost pri dužem sedenju

Možda udobnost i nije prva stvar koja nam pada na pamet pri spomenu složivih stolica, ali se često zaboravlja da se većina složivih stolica pravi sa idejom da će na njima korisnici provoditi i po nekoliko sati odjednom. Modernije složive stolice imaju ergonomski dizajn koji poprilično dobro može da parira prosečnim radnim i daktilo stolicama, dok se proizvode i skuplji modeli sa ergonomskim tapacirungom, lumbalnom potporom i prilagodivim sedištima, koji pri tome još zadržavaju osetno niže cene od ostalih tipova stolica.

5. Praktičnost i prostorna ekonomičnost

Naravno, kao što smo gore već spominjali, ogromna prednost složivih stolica je njihova praktičnost po pitanju mobilnosti i minimalne potrebe za prostorom pri skladištenju. Slaganje stolica je veoma brzo i prosto, male su težine, a neki modeli se mogu bezbedno slagati i do 30 stolica u visinu, čime predstavljaju idealan izbor za univerzitete, klubove, hotele, restorane, pozorišta i sale opštih namena.

Među nedostatke složivih stolica bi se mogli računati manja ergonomičnost u poređenju sa ozbiljnijim stolicama drugih tipova, nizak broj dodatnih mogućnosti, kao i ograničenost u dostupnim stilovima određena samim složivim aspektom stolica. Naravno, gledano iz ugla prvenstvene namene složivih stolica i sa svim prednostima koje one imaju, retkost je da se desi da neki drugi tip stolica više odgovara pri većim opremanjima i donosi rezultate koji više zadovoljavaju, tako da složive stolice i dalje imaju prednost pri kupovini, te je mala verovatnoća da će se ona smanjiti u skorijoj budućnosti.

×

Cart

Standardni dezeni nameštaja