Klub fotelje – saveti pri odabiru klub fotelja

Obogaćivanje poslovnih prostora klub nameštajem je odličan način da se stvori toplija i opuštenija atmosfera u okruženjima koja nas inače na te osobine nikada ne bi asocirala, a da se pri tome ne pribegava ekstremnijim rešenjima i pri čemu se zadržava određena doza ozbiljnosti i otmenosti.

Pošto izbor odgovarajućih klub fotelja ume da se neočekivano zakomplikuje, ponudićemo nekoliko saveta kako bismo taj izbor olakšali.

1. Udobnost fotelje

 Budući da su namenjene korisnicima koji iz njih treba da izađu odmorni i opušteni, udobnost je za klub fotelje na prvom mestu. U sedenju na njima se retko provodi mnogo vremena, ali je bitno da pružaju osećaj komfornosti za to vreme koje se sedi u njima. Odaberite fotelje sa dobrim punjenjem, tako da budu mekane a da se istovremeno ne deformišu previše pri sedenju. Trudite se da imaju dobar oslonac za leđa i adekvatne naslone za ruke. Takođe, i materijal kojim je fotelja tapacirana je veoma bitan, birajte kvalitetnije materijale da biste dobili veću dugotrajnost, a koji se uklapaju u Vaš odabrani stil.

2. Dizajn fotelje

Pri odabiru dizajna fotelja imajte na umu ostatak okruženja u kojem će se one nalaziti, kako ne biste imali prevelike razlike stilova izmešane u istom prostoru. Dobra ideja je držati se klasičnih oblika i stilova. Time izbegavate odabir nečeg modernijeg što prati trendove, da biste nakon nekoliko godina to morali da menjate kada trend prođe i imali problem prilikom oslobađanja od takvog nameštaja. Takođe, bolje je uvek odlučiti se za fotelje prostijih, elegantnih linija, bez puno ukrasa, pošto je isplativije i lakše takvim foteljama prilagođavati okruženje dodavanjem lampi, jastuka i stolova kojima bi se prostor oživeo.

3.Veličina fotelje u odnosu na prostor

Vodite računa o veličini prostora u koji će fotelje biti smeštene i o tome koliko će slobodnog prostora biti oko njih. Neki modeli fotelja zbog svog oblika umeju da deluju kao da zauzimaju mnogo više prostora nego što je to zaista slučaj, a smeštanjem u premali prostor može se dobiti utisak skučenosti i nabijenosti, što nije dobro ako želimo da stvorimo komforan ambijent. Birajte veličinu nameštaja i prema tome koliko je prometan prostor pored mesta gde on treba da stoji, da se ne bi često nalazio na putu. Ovde bi moglo i da se napomene da možete da razmišljate o različitim kombinacijama fotelja, dvoseda i troseda, odnosno da ne morate da se striktno pridržavate formule „dvosed ili trosed i dve fotelje“, već da gledate kako da postignete što veću skladnost prostora gde će se oni nalaziti.

4. Cena fotelje

S obzirom na to da cene za klub fotelje i stolice imaju velike varijacije u zavisnosti od tipa, materijala i oblika, najbolji savet koji može da se ponudi kada se priča o cenama klub fotelja je da sebi odredite jasan budžet za celi prostor koji opremate i da ga se, pošto je jednom određen, pridržavate. Ono što biste takođe mogli imati na umu je da su, naprimer, poznatiji dizajnerski modeli često dosta skuplji od većine običnih, ali da isto tako ne gube na aktuelnosti i lakše se prodaju kasnije.

×

Cart

Standardni dezeni nameštaja